Odjel za ekologiju, agronomiju i akvakulturu
Poziv na 3. radionicu u sklopu projekta PESCAR

Poziv na 3. radionicu u sklopu projekta PESCAR

Zadovoljstvo nam je obavijestiti Vas da Zadarska županija u suradnji sa Sveučilištem u Zadru organizira treću edukativnu radionicu na temu „Važnost vođenja evidencije za održivu uporabu pesticida“. Radionica će se održati u subotu 1. prosinca 2018. godine u sklopu 10. Degustacije mladih vina i maslinovih ulja Nadin 2018.

Kroz prve dvije radionice održane u okviru provedbe projekta PESCAR, poljoprivrednim proizvođačima s područja županije predstavljena je nova usluga davanja preporuka temeljnih na prikupljenim podacima postavljenih agrometeoroloških stanica koje očitavaju i mjere klimatske parametre, a u sklopu kojih se poljoprivrednim proizvođačima izdaju savjeti o potrebi izvršenja preventivne zaštite te se proizvođače upoznalo sa svim prednostima integriranog načina poljoprivredne proizvodnje. Također, sudionici su pozvani da preporuke i klimatske parametre s mjernih postaja redovito prate na službenoj stranici projekta PESCAR (www.agroprognoza.eu) i novo uspostavljenoj Viber grupi AgroprognozaEU Zadar.

U nastavku donosimo program stručnog dijela manifestacije u sklopu kojeg će biti održana 3. edukativna radionica:

VRIJEME I MJESTO ODRŽAVANJA: 1.12.2018. godine u osnovnoj  školi Nadin

POČETAK I ZAVRŠETAK: 14.00 do 16.00 sati

MODERATOR: Hrvatska poljoprivredno - šumarska savjetodavna služba Podružnica Zadarske županije – Gordana Dragun, dipl.ing.agr.

Više informacija o radionici možete pronaći ovdje. 
Pročitaj više
Poziv na 3. radionicu u sklopu projekta PESCAR
U sklopu projekta PESCAR održana edukativna radionica

U sklopu projekta PESCAR održana edukativna radionica

Sveučilište u Zadru kao partner na projektu zajedno sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Hercegovačko – neretvanske županije i sa Zavodom za poljoprivredu Županije Zapadnohercegovačke organizirali su edukativne radionice u Mostaru (18.10.2018.) i Ljubuškom (19.10.2018.).

Tema edukativnih radionica bila je: „Ciljana i kontrolirana zaštita poljoprivrednih proizvoda“.

Cilj edukativnih radionica je da se poljoprivrednim proizvođačima ukaže na to kako je praćenje štetnih organizama iznimno važno, te da se time može kontrolirati pojavnost određenih štetnih organizama kao i uporaba kremijskih sredstava. Drugi cilj je bio da se danas određenim analitičkim metodama može kontrolirati ciljana zaštita bilja ili primjena kemijske mjere zaštite bilja općenito.

Na edukacijama je prisustvovalo oko 30 poljoprivrednika.
Pročitaj više
U sklopu projekta PESCAR održana edukativna radionica