Odjel za ekologiju, agronomiju i akvakulturu
Poziv i prijava na Plavi hackathon 25. i 26. travnja 2019. godine

Poziv i prijava na Plavi hackathon 25. i 26. travnja 2019. godine

Županijska komora Zadar poziva sve pro aktivne i ambiciozne dionika iz sektora IT-a, ribarstva, turizma i akvakulture da budu kreativni i uz pomoć mentora sudjeluju u razvoju inovativnih rješenja na Plavom hackathonu, koji se održava u sklopu projekta BLUE_BOOST, koji je financiran iz europskog programa Interreg Adrion.

Blue Hackathon – More i obala za naše potomke!

Plavi hackathon će se održati 25. i 26. travnja 2019. godine u Zadru, u prostorijama COIN Coworking-a Zadar na adresi Put Murvice 16 u Zadru, s početkom u četvrtak, 25. travnja u 14 sati.

Hackaton je nastavak procesa pronalaženja MMSP-a koji će se natjecati za dobivanje vaučera za plaćanje usluga konzultanata (knowledge providers), koji će im pomoći u osmišljavanju inovativnih rješenja u njihovom poslovanju.

Cilj hackathona je razvoj i razrada inovativnih poslovnih ideja u području Plavog gospodarstva, a za najbolji tim će biti osigurana nagrada – putovanje u Solun, Grčka za 3 osobe na Brokerage event, koji se organizira u sklopu projekta BLUE_BOOST. Ocjenjivanje je povjereno stručnom timu koji će se rukovoditi kriterijima relevantnosti, dizajna i prihvatljivosti inventivnih rješenja.

Prijave su otvorene do 24. travnja 2019. godine ili do ispunjenja kapaciteta dvorane, a prijaviti se možete OVDJE.

Sudjelovanje se ne naplaćuje, a predviđena je zakuska i napitci tijekom trajanja hackatona.

Kontakt osoba za sve informacije o pozivu i prijavi jest Marko Jović u HGK - ŽK Zadar, e-adresa mjovic@hgk.hr ili broj telefona 023/643-198.

Program događanja (podložan promjenama) nalazi se ovdje.

Prihvatite izazov i osmislite inovativna rješenja u zajedničkim temama iz navedenih sektora Plavog gospodarstva:

  1. Ribolov
  2. Marikultura
  3. Pročitaj više
Poziv i prijava na Plavi hackathon 25. i 26. travnja 2019. godine
Sudjelovanje studenata i nastavnika na  Zadar Wine festivalu

Sudjelovanje studenata i nastavnika na Zadar Wine festivalu

Studenti i nastavnici Odjela za ekologiju, agronomiju i akvakulturu Sveučilišta u Zadru i to njih 14 odnosno 7 sudjelovali su na ovogodišnjem sajmu vina u Gradu Zadru, pod nazivom Zadar Wine festival 2019. koji se održao 06. i 07. lipnja 2019. u prostoru dvorane Arsenal i okolnim hotelima u vidu izlaganja, radionica i predavanja. Vjerojatno jedna od najboljih načina da se nauči o vinu i susretnu proizvođači i distributeri je preko ovakvih događanja. Sajam Wine festival u Zadru napreduje iz godine u godinu, a tako i suradnja organizatora i Odjela za ekologiju, agronomiju i akvakulturu.

Pročitaj više
Sudjelovanje studenata i nastavnika na Zadar Wine festivalu
Podizanje kolekcijskog nasada autohtonih sorti vinove loze na Sveučilišnom dobru Baštica

Podizanje kolekcijskog nasada autohtonih sorti vinove loze na Sveučilišnom dobru Baštica

Studenti Primijenjene ekologije u poljoprivredi, Odjela za ekologiju, agronomiju i akvakulturu Sveučilišta u Zadru pod nadzorom nastavnika i suradnika Odjela, na čelu s izv.prof.dr.sc. Slavenom Zjalićem, prorektorom za međuinstitucijsku suradnju i transfer tehnologija, te studenti Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, također pod nadzorom nastavnika i suradnika Fakulteta, a na čelu s prof.dr.sc. Edijem Maletićem, su zajedno na Sveučilišnom dobru Baštica podigli kolekcijski nasad  autohtonih sorti vinove loze, „banku gena vinove loze„ u svrhu njihovog trajnog zbrinjavanja, kako bi se osigurali uvjeti za njihovu daljnju reprodukciju i gospodarsku evaluaciju. Tom događaju su nazočili i Šime Mršić, zamjenik župana zadarske županije, te Daniel Segarić, pročelnik upravnog Odjela za poljoprivredu, ribarstvo, vodno gospodarstvo, ruralni i otočni razvoj zadarske županije. Osim doprinosa znanstveno nastavnom procesu, ovaj čin doprinosi ukupnoj suradnji a posebno uspostavi zajedničkog diplomskog studija Mediteranske poljoprivrede koji ove dvije institucije pripremaju. Logističku potporu cijelom projektu također daju djelatnici Poslovnog centra Sveučilišta u Zadru.

Pročitaj više
Podizanje kolekcijskog nasada autohtonih sorti vinove loze na Sveučilišnom dobru Baštica
Poziv na svečano otvorenje 3. Sajma stipendija i visokog obrazovanja u Zadru, 04.04.2019.

Poziv na svečano otvorenje 3. Sajma stipendija i visokog obrazovanja u Zadru, 04.04.2019.

Poštovana/i,

čast nam je pozvati Vas na svečano otvorenje 3. Sajma stipendija i visokog obrazovanja u Zadru,

u organizaciji Grada Zadra i Instituta za razvoj obrazovanja, koje će se održati u četvrtak, 4. travnja 2019. od 11:00 do 12:00 sati na Sveučilištu u Zadru u Svečanoj dvorani, Obala kralja Petra Krešimira IV, 2

Iznimno nam je zadovoljstvo pozvati Vas da prisustvujete panelu „Koja znanja za budućnost treba Zadar?“ povodom svečanog otvorenja Sajma stipendija i visokog obrazovanja u Zadru, od 11 do 12.00 sati. Na panelu povodom svečanog otvorenja Sajma govorit će sljedeći uvaženi govornici:

Dr. Branko Dukić, gradonačelnik Grada Zadra

prof.dr.sc. Dijana Vican, rektorica Sveučilišta u Zadru

Joso Nekić, prof., pročelnik Upravnog odjela za odgoj i školstvo Grada Zadra

Ivan Šimunić, prof., pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije

robotica Pepper HT d.d.

Na Sajmu stipendija i visokog obrazovanja u Zadru u trajanju od 11 do 17 sati, posjetitelji će moći pronaći sve informacije i usluge ključne za uspješnu prijavu na studij i stipendiju u Hrvatskoj i inozemstvu što Sajam čini jedinstvenim događajem takve vrste u Europi. Na Sajmu će se pružati informacije o više od 14.000 dostupnih stipendija od čega je čak 13.400 državnih i STEM stipendija Ministarstva znanosti i obrazovanja, zatim o stipendijama i programima studija Sveučilišta u Zadru, Rijeci i Dubrovniku, veleučilišta, kao i stipendijama za studij ili programe razmjene u Austriji, Njemačkoj, Velikoj Britaniji, Francuskoj, Americi i drugim državama koje će predstaviti više od 20 izlagača na Sajmu. Kako je ove godine Sveučilište u Zadru domaćin, Sajam je jedinstvena prilika da srednjoškolci iz Zadra i okolice posjete prostor Sveučilišta te da ga kroz smotru programa studija i Odjela Sveučilišta bolje upoznaju i osjete djelić sveučilišne atmosfere.

Nakon svečanog otvorenja uslijedit će svečanost dodjele ugovora o stipendijama Grada Zadra, suorganizatora i glavnog partnera Sajma, dobitnicima stipendija. Iz programa Sajma izdvajamo i zanimljivu panel diskusiju na temu „Važnost tehnologije u obrazovanju i na tržištu rada“ od 13.15 do 14 sati na kojemu će govoriti humanoidna robotica Pepper, Pročitaj više Poziv na svečano otvorenje 3. Sajma stipendija i visokog obrazovanja u Zadru, 04.04.2019.