Odjel za ekologiju, agronomiju i akvakulturu
Poziv na Agrosajam u sklopu projekta PESCAR

Poziv na Agrosajam u sklopu projekta PESCAR

Agro sajam jedna je od aktivnosti projekta PESCAR - Pesticide Control and Reduction, sufinanciranog iz Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014-2020. Uz Agenciju Zadarske županije ZADRA NOVA, partneri na projektu su još Sveučilište u Zadru, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Hercegovačko-neretvanske županije i Zavod za poljoprivredu Županije Zapadnohercegovačke te Zadarska županija koja je vodeći partner. Više informacija možete pronaći ovdje

Pročitaj više
Poziv na Agrosajam u sklopu projekta PESCAR
Obavijest za brucoše o upisu izbornih kolegija za zimski semestar putem Studomata

Obavijest za brucoše o upisu izbornih kolegija za zimski semestar putem Studomata

Upis izbornih kolegija za zimski semestar putem Studomata počinje 27. rujna 2019. i traje do 8. listopada 2019.

Kolegiji se upisuju u skladu s redovima predavanja matičnog studija.

Obvezni kolegiji već su upisani na Studomatu.

Studenti jednopredmetnih preddiplomskih studija Podvodnih znanosti i tehnologija i Primijenjene ekologije u poljoprivredi upisuju Engleski jezik struke samo putem Studomata.

Ako ste upisali krivi izborni predmet putem Studomata, možete se javiti tajnici na matičnom odjelu.

SVAKI EVENTUALNI POGREŠAN UPIS IZBORNIH KOLEGIJA U AK. GOD. 2019./2020. PUTEM STUDOMATA PONIŠTIT ĆE SE.

Molimo da se za sve eventualne poteškoće sa Studomatom javite na e-mail: mmirkovi@unizd.hr. Možete se javiti i tajnici na svojem matičnom odjelu ili Uredu za preddiplomske i diplomske studije – Referadi za dvopredmetne studije (Poluotok, R. Boškovića 1, 1. kat, 4. ured).

Upute o postupku prijave na kolegije putem Studomata

Prije upisa izbornih kolegija na Studomatu obvezno provjerite redove predavanja svog upisanog studija (na mrežnoj stranici matičnog odjela ili ovdje: https://www.isvu.hr/javno/hr/vu269/nasprog/2019/nasprog.shtml) i raspored predavanja (http://www.unizd.hr/poljodjelstvo) te se na matičnom odjelu raspitajte za dodatne informacije o studiju. To je ujedno prilika da dobijete potrebne savjete i preporuke o odabiru izbornih kolegija. Za upis putem Studomata najbolje je napraviti popis kolegija koje želite upisati, ovisno o ponudi svakog pojedinog studija i o onome što vam odgovara po rasporedu predavanja (tako da izbjegnete kolizije). Popis bi osim željenih kolegija trebao sadržavati i eventualne rezervne kolegije, s obzirom na to da je upis na izborne kolegije ograničen upisnim kvotama.

Prijavljujete se na Studomat koristeći AAI@EduHr elektronički identitet.

Ako nedostaje neki od vaših obveznih osobnih podataka, Studomat će tražiti da ga upišete.

Odabirete izborne kolegije.

Odabir kolegija mora biti u skladu s pravilima o ECTS bodovnim kvotama navedenima na sučelju Studomata, odnosno u skladu s pravilima koja su navedena na redovima predavanja koji su objavljeni na gore navedenoj mrežnoj stranici ili na mrežnoj stranici matičnog odjela.

Nakon odabira željenih kolegija provjerite vlastiti izbor i na kraju potvrdite upis kolegija.

Važne napomene:

Pročitaj više
Obavijest za brucoše o upisu izbornih kolegija za zimski semestar putem Studomata
LJETNA ŠKOLA „PRIMIJENJENA BIOLOGIJA MORA“

LJETNA ŠKOLA „PRIMIJENJENA BIOLOGIJA MORA“

Od 23. do 27. rujna 2019. godine na Sveučilištu u Zadru održavati će se ljetna škola pod nazivom „Primijenjena biologija mora“ u organizaciji Odjela za ekologiju, agronomiju i akvakulturu Sveučilišta u Zadru i Czech University Fakulteta of Life Science, Faculty of Agrobiology u Pragu. Studenti preddiplomskog studija „Podvodne znanosti i tehnologije“ idiplomskog studija „Održivo upravljanje vodenim ekosustavima“ će sa studentima iz Češke te nastavnicima s obje institucije provesti 5 radnih dana u terenskom i laboratorijskom radu. Pritom će se baviti aktualnim temama poput biologije i ekologije mora, održivog ribarstva i akvakulture, zaštite mora, upravljanja zaštićenim područjima i sl.  

Detalje programa škole možete vidjeti ovdje.
 

Pročitaj više
LJETNA ŠKOLA „PRIMIJENJENA BIOLOGIJA MORA“
Iksice za brucoše

Iksice za brucoše

Stigle su iksice za brucoše. Mogu se preuzeti prema sljedećem rasporedu (Poluotok, Ruđera Boškovića 5, zgrada DHM-a):

  • 18., 19. i 20. rujna 2019. (Studentski klub „Božo Lerotić“, prizemlje) od 9:00 do 12:00 i od 13:00 do 15:30
  • 23. rujna – 27. rujna 2019. (Referada za dvopredmetne studije, 1. kat, 2. ured) od 9:00 do 12:00 i od 13:00 do 15:30
  • 30. rujna – 11. listopada 2019. (Studentski klub „Božo Lerotić“, prizemlje) radnim danom od 9:00 do 12:00 i od 13:00 do 15:30
  • nakon 11. listopada 2019. (Referada za dvopredmetne studije, 1. kat, 2. ured) radnim danom od 9:00 do 12:00 i od 13:00 do 15:30.

Potrebno je donijeti osobnu iskaznicu.

Pročitaj više
Iksice za brucoše