Odjel za ekologiju, agronomiju i akvakulturu

Sudjelovanje na Danima maslinova ulja u Dalmaciji 14.12. 2019

Na IX. Međunarodnoj manifestaciji „Dani mladog maslinovog ulja u Dalmaciji“ održanoj 14.12.2019. u Vodicama, sudjelovali su znanstvenici/predavači s Odjela za ekologiju, agronomiju i akvakulturu ( doc. dr. sc. Tomislav Kos, Šime Marcelić, mag. ing. agr., doktorand) Sveučilišta u Zadru.

U sklopu manifestacije održana su predavanja o maslinarstvu i uljarstvu, a doc.dr.sc. Tomislav Kos održao je dva predavanja;

„Prva rješenja u primjeni umjetne inteligencije u maslinarstvu kroz projekt SAN“, gdje je prezentirao napretke u istraživanju obuhvaćene projektom.

Drugo predavanje, „PESCAR – dvogodišnje analize na pesticide biljnog materijala i tla u maslinicima Zadarske županije“, svim prisutnima predstavlja provedene laboratorijske analize i rezultate ostataka pesticida u tlu i plodovima masline.

Šime Marcelić, mag. ing. agr., doktorand s naslovom predavanja „Iskustva u cijepljenju masline“ dijeli vlastito iskustvo kroz godine istraživanja i rada na cijepljenju maslina te iznosi problematiku vezanu uz vrijeme nacjepljivanja, načine cijepljenja i sl.