Odjel za ekologiju, agronomiju i akvakulturu

Sudjelovanje ma međunarodnoj manifestaciji „Dani masline“ u Zadru

U sklopu manifestacije 26. Dani masline u Zadru 26. i 27.04.2024. prema programu održan je OKRUGLI STOL „Kako umanjiti stres kod maslina izazvan klimatskim promjenama“. U raspravi na temu sudjelovali su dr.sc. Slavko Perica iz Instituta za jadranske kulture i melioraciju krša, izv. prof. dr. sc. Tomislav Kos i doc. dr. sc. Andrija Finka s Odjela za  ekologiju, agronomiju i akvakulturu Sveučilišta u Zadru te Marko Dobrić, dipl. ing. agr. predstavnik Ministarstva poljoprivrede.

U sklopu ovogodišnje 26. po redu međunarodne manifestacije Dani masline idućeg dana 27. 04.2024. u Poljani na otoku Ugljanu, održana je pokazna rezidba i precjepljivanje maslina. Radionicu je vodio doc. dr. sc. Šime Marcelić sa Odjela za ekologiju, poljoprivredu i akvakuturu Sveučilišta u Zadru. Na radionici je bilo riječi i o proljetnoj rezidbi masline, problemima u rezidbe i uvođenju novih sorti masline.

Organizatori će zaključke okruglog stola i dojmove s manifestacije proslijediti nadležnim institucijama, stručnim medijima i lokalnoj zajednici s ciljem promoviranja maslinarske proizvodnje i tradicije Grada Zadra.